30 april 2009

Brandmansstövlar



Ja, jag vet. Det känns inte så nytt. Och visst vore det roligare att se riktiga brandmän klä på sig än att dela med sig av ett dagistips. Men jag kunde inte välja det (annat än som uppiggande bild).

När barnet tar av sig overallen och stövlarna alternativt regnbyxorna och stövlarna - spar stövlarna i byxorna. Nästa gång din lilla gladlynta och aldrig protesterande fyraåring ska sätta på sig kläderna är det bara att hasa ner byxorna till stövlarnas "fotknölar" och låta barnet kliva i.

Begriper du inte vad jag pratar om? Fråga på dagis! Har du ingen minimänniska som du lämnar på dagis varje morgon? Sluta läs.

28 april 2009

Enkla fisksåsen

Trött på remouladsås? Eller är den bara slut? Kanske behöver du tänka på figuren? Här kommer receptet på världens godaste och enklaste sås som passar till fisk:

ett par deciliter yoghurt av den sorten du råkar ha hemma
tio bitar smörgåsgurka som hackas i bitar
någon matsked god senap



Blanda och njut!

26 april 2009

Det första tipset - Anteckningar i mobilen

Det händer att jag står där, i videobutiken (eller ska vi säga DVD-butiken, eller kanske filmuthyrningsbutiken?) eller på biblioteket. Det har säkert gått ett halvår sedan jag var där sist (nej, biblioteket besöker jag oftare, jag erkänner). Många gånger under tiden som passerat sedan mitt senaste besök har jag tänkt. "Den ska jag se" och "Den bara måste jag läsa".

Hur kommer det sig då att jag aldrig hittar något av det där? Jo, för att jag är som en guldfisk ungefär. Jag minns det som är närmast och min hjärna har fullt upp med det.

Så en liten lösning på det lilla dilemmat är att plocka fram mobilen. Jo, du har den visst med dig. I funktionen anteckningar står det:
Orlando - minns inte om det var filmen eller romanen, alltså passar det vilket ställe jag än är på.
Sonat för Miriam - skulle jag inte låna den av någon?
Stekta gröna tomater - det var nog romanen men skitsamma, jag vill se filmen igen!
Fjärilen i glaskupan - den har jag ju läst, så då återstår filmen.
Tusen små bitar - James Freys omdebatterade bok. Nej, jag hoppar den.
Mig äger ingen - borde ha hoppat den.
Svindlande höjder - ska aldrig hoppas över.
Vredens druvor - hoppades inte över.