14 juni 2018

En förträfflig man

En förträfflig man pratar inte för att andra ska lyssna. Han pratar för att få höra sig själv.

En förträfflig man har inte några särskilda kompetenser. Han får ändå andra att tro att han klarar allt.

En förträfflig man tror inte särskilt mycket på andras intelligens. Han ägnar därför mycket tid åt att upprepa det han själv sagt, det vi andra redan sagt och det som är så självklart att det inte behöver sägas.

En förträfflig man bryr sig inte om vad jag gör på gymmet. Han berättar ändå för mig hur jag ska göra för att det ska bli rätt.

En förträfflig man frågar inte om han får slå sig ner. Han sätter sig ner och börjar ogenerat att prata oavsett vilken konversation som redan pågår.

En förträfflig man ser inte andras aktiviteter som valda. Han sätter sig i soffan och byter tv-kanal utan att fråga om någon tittar på det som redan visas på skärmen.

En förträfflig man hör inte djupet i andras reflektioner. Han lyckas få allt att handla om honom själv.

En förträfflig man använder inte blinkers när han ska svänga. Han äger ju liksom vägen ändå.

En förträfflig man kan inte minnas vilken dag barnen ska ha gympapåsen med sig till skolan. Han lägger hellre sin energi på att hålla reda på Allsvenskans tabell.

En förträfflig man kan inte längre spela fotboll, springa en mil och göra snabba armhävningar. Han tror dock det själv, det är bara dagsformen som är lite dålig.

En förträfflig man omger sin inte med andra förträffliga män. Han vill hellre ha kunniga undersåtar som förstärker hans position.

En förträfflig man kallar mig lilla gumman eller vacker tös. Han vet mycket väl att jag är en kompetent person på 47 år.

En förträfflig man är inte alltid en man. Han kan vara kvinna också, men det är inte lika vanligt.

En förträfflig man tror inte att någon kvinna kan motstå honom. Han går dock långa perioder utan att ha sex.

Listan kan göras lång. Vill du hjälpa till att fylla på?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar