9 juli 2010

Sommargott

Ja, även den mest minnesfyllda, sorgsna och ömhetstörstande människa behöver äta. Det blir lite tvära kast mellan ämnena i bloggen, men jag tycker att det på ett ganska fint sätt visar livet i sin helhet. Här varvas kärlek med trötthet, värme med kalla bad, vardagsbestyr med stora festligheter. I livet är det stora och det lilla alltid hand i hand. Som glädjen och sorgen, Jeppe är så saknad för att han är så älskad.

Nåväl, tillbaka till ätandet. Så här i sommartider blir det mycket korv, usch ja, det blir på längden, tvären, bredden och bakochfram. Ibland till och med utan tillagning (vilket lillkillen verkar föredra, tacksam grabb det där). Sådär emellanåt måste man ju ändå slå på stort och då kanske det blir... ja, hamburgare på grillen istället. Och det är ju så fantastiskt öh, trist. Det också.

Så det du gör då är att du hottar upp det med denna lilla kletiga anrättning:
Strimla 400 g vitkål (som är billig och superfin nu)
Riv 2 äpplen
Smula ner 140 g gorgonzola i 1/2 dl crème fraiche och 1/2 msk vinäger.
Smaka av kladdigheten med lite salt och peppar.
Blanda kleten med vitkål och äpple.


Jag rekommenderar att du använder en stor bunke, blandningen kräver lite plats. Sedan häller du över i finaste serveringsskålen förstås.

Servera nu till nygrillade hamburgare, tomatskivor och sallad. Och det godaste hamburgerbrödet förstås (som är Max Friscobröd, men det vet ju alla).

Jag hörde minst ett par av mina vänner stöna vällustigt under intagandet under gårdagens trädgårdsmys, och det gör ju det hela värt ett försök, eller hur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar