Detta tips blir väldigt lokalt, eftersom det i rubriken nämnda bageri ligger i Örebro, närmare bestämt på Rynningegatan 17. Men det är värt att tipsa om, och kanske finns det fler av samma sort i vårt avlånga land. I annat fall, kan vi hoppas att Malin (eller vem det nu är som står bakom namnet) kan inspirera andra till att ta efter.
Malins devis är att det ska gå långsamt. I kontrast till att allt sker snabbare, även brödbakning, började bageriet för flera år sedan att baka surdegsbröd. Bageriet bakar så långt det går på närproducerade och ekologiska råvaror. Det finns fikabröd i större utsträckning nu än tidigare, men det är framför allt för brödets skull som du ska ta dig en tur förbi Längbro torg.
Dagens bröd brukar vara prisvänligt, 15-20 kronor, men 30 kronor för den lilla fruktlimpan fylld med nötter och gott, är väl värt varenda krona.
6 april 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar