Blanda färs med en halv till en deciliter mjölk, någon matsked potatismjöl och salt och peppar efter behag. Forma rejäla pannbiffar, så att det räcker med varsin. Stek dem i smör tills de har fått fin färg.
Häll bort vätskan från en burk krossade tomater (i sil eller durkslag) och blanda med en deciliter grädde (matlagnings-, mellan- eller vispgrädde, det går bra vilket som) och en skvätt soja för färgens skull.
Håll såsen över biffarna, lägg på lock och låt puttra en stund tills biffarna är genomstekta (men inte för länge för, usch för torra pannbiffar).
Kokt potatis gillar jag bäst till, men pasta penne funkar också. Lite hackad rödlök och persilja höjer smaken för de stora, men de små är vanligtvis helt nöjda utan det tillskottet.
Det här receptet har jag fått av syster Su och har varit en standardrätt hos oss i flera år nu.
29 mars 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar