17 mars 2010

Gottibröd

Det här brödet har funnits i familjen i sisådär tjugo år. Det var väl ett vanligt recept från början, med ett vanligt namn men går i familjen under namnet Gottibröd. Och det är enkelt och rätt nyttigt. Inte helt gratis för det går åt en del ingredienser, men har du väl handlat en gång, kan du baka brödet många gånger:

Blanda:
4 1/2 dl grahamsmjöl
2 1/4 dl havrekross
2 1/4 dl vetegroddar
1 1/2 dl vetekli
1 1/2 dl grovt rågmjöl
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk salt
4 1/2 tsk bikarbonat
9 dl filmjölk
2 1/4 dl sirap

Grädda i två smorda formar i cirka 1 timme, 150-175 grader.

Det nygräddade brödet serveras med fördel med Bregott och en smakrik ost.

Jag kan också tillägga att detta bröd går alldeles utmärkt att göra en Kajsa Warg på, alltså ta det du har hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar