5 juni 2009

Sulles röror

Just i dag skulle ingen komma på tanken att grilla (ja, några av oss kanske faktiskt tänkte tanken häromdagen och den blev inte så lyckad - fingervantar och engångsgrill känns inte helt rätt på något sätt). Det är kallare än påsk och vi luras av solen som spränger sig fram mellan molnen då och då.

Men snart, väldigt snart, kommer värmen igen. Kanske till midsommar. Och då åker flintasteken fram. Grillkorven, falukorven, prinskorven och kanske stångkorven. Eller ännu hellre laxfilén, kycklingfilén och fläskfilén. Hemmagjorda hamburgare. Mm.

Butikerna dräller av dressingar, såser och dipper. Urvalet är gigantiskt. Men tyvärr inte så lockande alla gånger. Här kommer två bebisenkla tips. Men kom ihåg att göra mycket, särskilt av den med fetaost. Vid Mattias sommarparty förra året såg jag åtminstone två av gästerna ta hjälp av fingrarna för att få ur det allra sista ur skålen.


Röra 1
Fyra urkärnade tomater
En stor rödlök
Två deciliter matyoghurt
En deciliter sweet chilisås

Hacka & blanda

Röra 2
200 gram fetaost
En rödlök
Två deciliter creme fraiche

Mosa, hacka & blanda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar