16 maj 2009

Snabbmat

McDonald´s i all ära. Men gott är det inte. Inte särskilt billigt heller, framför allt inte om man går utanför mallen med två barn (så klart en flicka och en pojke). Inte kan man väl ha fem barn heller?

Men tillbaka till maten. McDonald´s är en nödlösning, och det smakar inte hamburgare. Det smakar bara McDonald´s. Halva tipset är att om du behöver en restaurang när du är på resande fot - välj Max eller Burger King. Eller ännu hellre Sibylla. Där smakar i alla fall hamburgare just hamburgare.

Det andra - egentliga tipset - är hemgjord snabbmat. Du är redan expert på det, jag vet. Korv, köttbullar, fiskbullar, tacos när det är fredag och så lite till korv. Men det är ju så tråkigt och här kommer ett recept på snabbmat hemma som jag helt ogenerat har stulit från en god vän. Variationerna har ingen ände och Kajsa Wargs ande ska vila över skapandet:

en burk smaksatt creme fraiche (paprika och chili är smaskigt)
två paket bacon som du steker rätt hårt
en kartong körsbärstomater delade i halvor


Blanda i creme fraichen och tomaterna i de stekta baconbitarna. Servera med pasta som har en skojig form, för att äta är att leva. Och att leva är att leta lust. Och skojig spagetti är en lustfylld uppfinning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar