13 juli 2009

Köpa i söder

En sisådär en och en halv timmes bilfärd från Örebro (om man hittar rätt, det klarar inte vi), strax utanför Norrköping ligger en liten pärla vid namn Söderköping. Om du gillar Nora eller Trosa, kommer du också att gilla Söderköping.

Ett plus är om du gillar glass, för det är liksom huvudattraktionen i Söderköping. Det finns flera caféer som utannonserar hemgjord glass och som ligger jättefint, men det är Smultronstället som har satt Söderköping på glasskartan. Här köper du glass för hundra kronor cirka. Det låter mycket, men jisses så mycket glass du får för det. Dessutom har de som ligger bakom detta också fattat att glass plus godis är lika med sant. För dig som gillar det mer enkla eller fruktiga (finns du verkligen?) har glassrestaurangen självfallet alternativ som passar dig också. Tar du en egen glass, kan du skippa lunch/middag men en stor glass lämpar sig väl för att delas med det trevliga sällskap man tar med sig.
Men det finns faktiskt mer än glass här. Inte minst uppskattas båtarna och slussningen av barnen, och här kommer du riktigt nära. För oss större är det alltid kul att kolla in alla båtmänniskor och deras styling. Längs kanalen går ett trevligt promenadstråk med fik, restauranger och affärer.

I Söderköpings centrum finns en hel del mysiga småbutiker (inte ett H&M så långt ögat kan nå) med riktigt bra rea så här i juli. Det mest intressanta klädesplagget (som jag dessvärre inte köpte) var ett par jeans av märket Claes Göran. På taggen står följande slogan: I´m still in love with you Claes Göran.

För att du ska förstå vad det är som är skoj med det måste jag berätta att min man heter Klas. Och Göran i andranamn. Vilket i sig är väldigt roligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar