29 juli 2009

Sunksnusk

Jag vet inte om vi är särdeles snuskiga i min familj, men jag tror inte det. Men något som alltid blir snuskigt hemma hos oss är disktrasan. Ibland klarar den sig någon vecka eller så, ofta kortare. Vi har provat oändligt antal olika märken och typer men kommer fram till att Wettex är minst dålig. Vi är också noga med att skölja ur och hänga upp ordentligt så den torkar mellan varven. Lika präktiga som vanligt alltså.

Och ändå blir de äckliga. Och byts ut. Det finns en ekonomisk aspekt på det hela, men den är inte särskilt avgörande (börjar man räkna Marabou-kakor-kostnader blir disktrasebudgeten förmodligen försumbar). Däremot känns det i miljö-samvetet när det kastas saker i soporna utan eftertanke. Så ofta, inte alltid - det beror på snuskhetsnivån för dagen, så tvättar jag disktrasorna. Jag spar tills jag har vit-tvätt som ska tvättas i 90 grader och då slänger jag med trasorna. Och återanvänder en gång till och sedan slänger jag dem utan mankemang.

Jag har hört att de går utmärkt att få rena i diskmaskin också, det har jag dock inte provat. Har du?

1 kommentar:

  1. Halloj Sarah!

    Jag håller med om att disktrasan kan verkligen lukta skunk. Vi brukar dock bjuda på soppa kokad på disktrasa :D näe inte direkt, men jag brukar slänga på en kastrull med lite maskindiskmedel och vatten och så i med disktrasa och koka fem min, den blir som ny!!!!

    Ett litet husmorstips från Milla

    SvaraRadera