21 juli 2009

Rätt brallor

De flesta kvinnor i min ålder som jag känner, joggar inte. Konstigt egentligen eftersom det är en stor folkrörelse i detta land. Men detta är inte ett tips där en stor pekpinne ska stoppas upp i din söta lilla bakdel. Nej, det är här är ett kort och enkelt (dock inte gratis) tips till dig som eventuellt joggar, funderar på att börja jogga eller mer troligt, promenerar ofta.

Skaffa dig ett par löpartights. Man brukar säga att jogging bara kräver ett par bra skor. Det är inte på långa vägar sant. Du behöver också en schysst behå, vilket i sig är en hel vetenskap. Men på tredje plats (om vi bortser från de rent mentala förberedelserna och bara ägnar oss åt det kommersiella) kommer brallorna.
Det finns flera fördelar:
* Du vet alltid vad du ska ta på dig (allt för att undanröja eventuella ursäkter).
* Inget är i vägen när du springer.
* De andas och blir inte slaskiga när det regnar (och då är det som skönast att springa).
* Du känner dig sportig och lite proffsigare.
* De är faktiskt mer klädsamma än fladderbyxor även om det känns som man är naken de första rundorna.
* Du vänjer dig med att visa din rumpa och dina ben. Ingen svimmar, dör eller kräks och det blir lättare att sätta på sig kjol, shorts och bikini.

1 kommentar:

  1. Håller verkligen med. Finns inget skönare att träna i än löpartights. Endera knälånga när det är varmare eller långa när det blir kallare ute. Giller verkligen inte fladdrande byxben. Så skönt när kläderna sitter åt och andas. Det blir dessutom mycket roligare att träna när man har snygga träningskläder som man tycker är bekväma. Mer tights åt folket och även killar för den delen. Har lyckats övertyga min kille om att springa i tights och nu vägrar han fladderbyxor.

    SvaraRadera