23 juli 2009

Lek för hela familjen

Ett märkligt namn har det stället - Tom Tit - men ett fantastiskt äventyr för både stora och små är det.

Entrén är kostsam (145 kr för ett barn, 195 för en vuxen, 595 för familj (max två vuxna och tre barn)) men det visade sig snart vara värt det. Efter en snabb översikt, det vill säga att femåringen springer euforiskt runt utan att stanna mer än en halv sekund vid varje experiment, som varade i en timme ungefär landade vi på cafét för att dricka och fylla på sockerhalten i blodet. Priserna där var helt okej, 22 kr för en kaffe, 15 kr för en stor kanelbulle.

Sedan anslöt sig pappan i familjen med en nysoven bebis och vi tog det lite lugnare vid varje station. Det går inte att återge upplevelser av detta slag, men vi spenderade fem timmar därinne och jag tror att alla fyra hade lika roligt.

Bebisens favorit var jordgloben i plast som blåstes upp i luften av en vind ur ett hål i golvet och draperiet av rök (vattenånga). Femåringen älskade tunneln under marken och en snurrade träplatta som han kunde springa runt på. Pappan gillar allt som går att pilla på och var således i himlen. Själv tyckte jag nog att den 44 meter korta rutschbanan var en hit. Och klätterväggen med lampor. Och skuggfotograferingen. Och såpbubblorna. Och. Och Och.

1 kommentar:

  1. Åhh vad härligt! Jag hade förmånen att få åka dit med Linn och hennes dagis för några år sedan. Vi hade också väldigt skojjigt ;-), det passar alla åldrar.
    Kram
    Helena :o)

    SvaraRadera